Takken

Heb je een vraag over onze werking?

Kapoenen

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. In leiding staan bij kapoenen, dat is meestappen in de wonderlijke leefwereld van 6- tot 8-jarigen, dat is genieten van de kronkels van jouw en hun fantasie, dat is samen spelen en genieten van het samenzijn, de eerste stapjes in de scouting blijven hen altijd bij.

 

Welpen

Welpen (8-11 jaar) zijn jonge wolven die elke zaterdagnamiddag samenkomen om te spelen en te leren. Van knutselen tot activiteiten in het bos, van een traditioneel pleinspel tot de sterrenproeven waarbij alle vaardigheden getest worden,... Niets ontbreekt! Welpen, doe je best!

 

Jongverkenners

Jongverkenners (11 - 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Ze krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

 

Verkenners

Verkenners (14 - 17 jaar) trekken samen op, hun vrienden zijn heilig. Soms is de leiding daarbij, soms zetten ze zich tegen hen af. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten, dat is wat een verkenner is!

 

Jins

Jins 'Jij Ik Noodzaak' (17-18 jaar) zijn gewoon ex verkenners. Nu ja, gewoon?! Het is één jaar lang genieten, samen met je groep dingen doen die je al zo lang eens wou doen. Gekke, bloedstollende, serieuze activiteiten in elkaar boksen of grootse, alles overtreffende projecten opzetten. In een jinjaar kan het allemaal.

 

De jins organiseren jaarlijks (onder de naam 'JINCREW') hun'Beursfuif'. Dit is ongetwijfelt de meest populaire fuif die het joc van izegem jaarlijks krijgt.